SMRT BOHYNĚ

SMRT BOHYNĚ

Anotace: jak to je dál?

mé tělo nese v náručí
bez pohybu
bez teploty
bez polibku

zabili mě
bohyni smíchu
ženu sprostých hříchů

do javorových listů pokládají mé tělo
malé dítě náhle osamělo
osamoceno plačící na schodech
opodál muž se smutkem ve tváři dělající můj náhrobek

žena s něžností trhající květiny
připravené položit je na mou hruď
v nebi andělé šeptající si svoje vidiny
dohlížející na ně vymyšlený bůh

slunce zapadající za pískové stavby
paprsky propalující stoleté hradby

nastal večer
oni vkládají mne do hrobu
je mi líto
ani poslední ůsměv
ani poslední zbohem vám dát nemohu

srdce plné vzpomínek
poslední vložený do hrobu kamínek
poslední poslaný polibek
posmrtného života příslibek
Autor Veronika Soumarová, 18.07.2004
Přečteno 766x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí