Chtít či být?

Chtít či být?

Anotace: Někdy se musíme rozhodnout mezi tím, co chceme a tím co je správné. Někdy to je hodně těžké. Nejhorší na tom je, že ať uděláme cokoli, trápit se budeme stejně...

Zavři oči a podej mi ruku,
nech se mnou vést, řekl mi.
Povedu tě láskou, touhou,
kouzlo štěstí vtiskl mi do dlani.

Odleť se mnou do říše snů
a oddej se jeho chuti,
však kde konec je těm dnům,
vše mění se v kamenné suti.

Stojí mezi námi zeď
slibů a závazků,
leč zničit chceš jí teď
já nechci, život není z obrázků.

Můžu sobecky jít za svým chtíčem
a ničit cizí svět.
Však proč? Proč stát se míčem
cizích slov a vět?

Tak stojím zas sama v širém poli
a sleduju nebe plné hvězd.
Včelky kolem mě dál se rojí,
však mezi ně nebudu se už plést.
Autor seed.misulka, 12.10.2006
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

hej, ty se nezdáš;))

16.10.2006 20:32:00 | Pixie

Jen kytici lučních květů mohu ti dát na cestě životem.

12.10.2006 20:54:00 | kouzelníček

Máš to pěkňoučký, ..... jen nemusíš povídat všechna slova ...
... nech čtenáře ať trošku .... bádat .. a hledat smysl ..

12.10.2006 18:41:00 | HarryHH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí