Nekonečné vyznání lásky

Nekonečné vyznání lásky

Anotace: :o)

Procházíš střeženým územím mé zranitelnosti,
údery podpatků zaprášených oblakem zvířeného sebevědomí
brázdíš celistvost mé srdeční tkáně,
hladinu tiché odevzdanosti,
s níž z povzdálí přihlížím bezděčným útokům
tvých naléhavých potřeb, tvých nálad
směřujících do zanícené trhliny mé uzavřenosti.

Procházíš střeženým územím mé zranitelnosti
jako vetřelec, který unikl mé vyčerpané pozornosti,
jako krásné mládě přemožené šelmy,
jež probudilo něžný obdiv v mých očích
a rozpoutalo chaos v přízračné krajině
krystalických výtvorů jemné smyslnosti.

Plna úzkosti přihlížím bezděčným útokům
tvých naléhavých potřeb v nejisté zóně ohrožení
a v úžasu nad plenící vitalitou panujícího dítěte,
mé ruce se chvějí ve snaze dosáhnout za hranice možností
a předejít živelným hrozbám potlačeného soucitu dřív,
než pukne nejcennější krystal mé duchovní říše -
Idea nadřazenosti lásky.

Procházíš střeženým územím mé zranitelnosti
bez spočinutí a bez zábran,
jako bys ani ve snu netušil,
že strážce hranice lze oklamat pouze jednou...
Autor Mische, 03.02.2005
Přečteno 3696x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí