Pianistovi aneb dneska ...

Pianistovi aneb dneska ...

Anotace: Bolavá vzpomínka, která nepatří mně...

Dneska už jen bílé a černé klapky piana
Jsou dost dobré tvým dotekům.
Pamatuješ si ještě, jaké to bylo vyvádět do rána?
Ztratil ses svým snům…

Dneska se tvé hluboké oči
pouze v notách topí,
Vzpomínáš, jaké to bylo tenkrát?
Než jsi mi do srdce chladně zaryl kopí.

Dneska tvoje křídlo stojí na jevišti
A tvá slova studí jako led.
Tenhle vlak mi ujel, čekám příští-
Ať hodinu, nebo tisíc let…

Dneska už tvoje tóny patří všem,
Melodie stvořená pro mě je teď veřejná,
Ta, co hrála pod náš společný sen-
Ta tak krásně nadějná…

Dneska už ti moje slova nepřipadnou důležitá,
Bolavá minulost smáčená slzami…
A pravda životem pod kůži všitá-
Promiň, tohle je již za námi…

Dneska už je všechno jiné,
Ale vzpomínky ještě bolí,
Oči, jindy na slzy moc líné,
Pomalu se plní solí…
Autor Petiiiiiiiiiiik, 31.10.2006
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jeeee, to se čte hezky:c) opravdu vám moc děkuju

05.11.2006 12:22:00 | Petiiiiiiiiiiik

Nebudu říkat, to "na tvůj věk" protože v této tvorbě věk nehraje žádnou roli. Je to vážně nádherné a mohu říci, že od tebe se dočkáme ještě spousty krásných děl:)

04.11.2006 18:16:00 | Christien

Teda já myslela,že to vzpomíná nějaká stařenka na svoje mládí...Na třináct let moc pěkné:-)

01.11.2006 09:45:00 | Cizinka

"Než smi" není dobře česky, mělo by být než jsi mi, nebo jinak, ale tohle zkrácení není správné

Jinak je báseň výborná, máš talent :-)

01.11.2006 08:18:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí