Jiná láska

Jiná láska

Anotace: Každý má právo milovat a být milován

Mraky strnuly - připomínají pohled do rozbouřeného moře
Jako by koncem světa hrozily
A možná dnes něco opravdu končí
Dvě mocnější vůle kapkou vody plamínek lásky zalily

Dřív než se přesvědčila na vlastní oči
Napověděl jí už z dálky instinkt, že se ocitá v jeho blízkosti
Vykročit jeho směrem - srdce s rozumem svorně nabádali
Bez vteřiny zaváhání, tvář bez známky plachosti
Ačkoliv se nohy daly do pohybu
Jako přilepené kolem jednoho bodu, zůstávaly

Už se někdy střetli?
Nebo se do něj na první pohled zamilovala?
Ať tak či tak - chtěla ho cítit a dát mu pocítit sebe
S tesklivostí v hlase nebojácně na něj zavolala

Nemusela ho oslovit jménem, on však zaslechl
Rozběhl se k ní, své nezkrotitelné touze podlehl

Chovají se bez rozpaků, přirozeně, nenuceně
V tom zasáhnou dva povely: "K noze" a "Už jdeme"
Právo žít, sami za sebe dýchají
Ale jiní jsou tu od toho jejich osudy řídit
Odepíráme jim právo na lásku a přátelství
Jsou tu jen od toho hlídat a po drogách slídit?

Bezradně, v němém úžasu přihlíží jak ji od něj odvádějí
Párkrát na něj vrhne zpětný a tázavý pohled
Spatří ho ještě někdy?
Jediná krátká vzpomínka - jak spolu v trávě dovádějí
Uvízne v paměti nebo ji vymýtí první nová vůně?
Zda-li je psům vlastní jen touha a jejich pud?
Nebo jejich srdce taky někdy steskem stůně?
Autor Katka de Krho, 02.11.2006
Přečteno 426x
Tipy 2
Poslední tipující: Severka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj Kirsten, taky děkuju, že sis přečetla moje díla a děkuji moc za komentáře. Když mám dojem, že se má díla aspoň trochu líbí, tak mi to dává smysl psát. Takže díky všem, kteří si má díla čtou a ať už se jim líbí a nebo třeba i přidají názor co vylepšit, podporuje mě to k dalšímu psaní.

16.06.2007 13:30:00 | Katka de Krho

tak jsem přečetla všechny tvé básně ještě zbývají díla:) ale přes tvoje básně ktere jsou krásné! mi přijde že otevřela si nám na chviličku tvoji hlavu a udělala cestičku, k tvýmmyšlenkám a citům možná je v tom víc možna míň možná nic:) ale je to všechno krásně napsané jo a děkuji za tvoje komentáře jsem moc ráda že si mylíš zrovna tohle díík:)

16.06.2007 01:48:00 | Kirsten

Je to zajímavé, možná torchu ukecané /promiň/, ale zajímavá spojení a tak...GO ON

02.11.2006 16:17:00 | JirkaS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí