Přání

Přání

Anotace: Touha

Přání jsou mezi námi od nepaměti, kdy asi vzniklo první?
Nikdo už nezjistí, koho vlastně napadlo.
Jejich velikost se liší touhou těch, co si přejí,
a těch kteří tato přání mohou plnit.
Ten chce to a jiný zase tohle, nápadů jsou spousty.
Všichni se předhání v množství a směru touhy:
Přání od srdce potěší a zahřeje.
Přání neupřímné duši poraní.
Přání chamtivé brzy se rozplyne.
Přání dětské velké oči má.
Přání zdraví hodně vydrží.
Přání dlouhého věku všichni rádi uslyší.
Každý z nás v životě alespoň jedno z nich vyslovil.
A někomu se jich i pár splnilo.
Proto mám jedno malé přání i já:
"Přeji si abych nikdy neztratil Tebe, lásko...."
Autor Modrý Adept, 30.05.2004
Přečteno 7544x
Tipy 4
Poslední tipující: faraym
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (32x)

Komentáře

prekrásne

06.04.2017 10:03:54 | faraym

hezky.. "prani"..

19.03.2007 19:28:00 | Roger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí