Beznaděj

Beznaděj

Anotace: Černé, smutné prázdno w duši opuštěné...

Stojím uprostřed stromu,
když potichu padají hvězdy dolů,
ze dne se stává noc
a čaroděj ztrácí svou kouzelnou moc.

Když hodiny jdou proti času,
řeky prázdna bloudí v železném pasu.
Když uhasíná sláva slunce
a srnka s pohrdáním obchází své srnce.

A svět pořád proudí rudou tmou,
proč ukazuje svou tvář zlou?
Zatratí, co zatratit se nedá,
zpoza pláště padá slza šedá.

Snítka prachu zametají temnou ulici,
převozník hledá svojí pramici.
Zlatý prsten odkutálel se zas pryč,
hrobník ztratil poslední rýč.

Protože život schoval se v zemi černé
a už nevrátí se více,
pod podlahou, červům věrné
dohasíná víry svíce...
Autor seed.misulka, 09.11.2006
Přečteno 323x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

nelibuji si v tomto typu přísného rýmu, mám rád uvolněnost ale za ty obraty musím, prostě musím

09.11.2006 18:45:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí