Na dně klavíru

Na dně klavíru

Anotace: .

třikrát tři úplňky
rodily se city
do lahve s pravdou
na dně
sklenky převrhlé špínou
křičí ohlodané stěny
zbytky
roztahují ostřím tepny
a křídla tichých klavírů

hrají

touha na plátnech nocí
vymalovaných fantazií
u nichž jsme klečeli
svírali je
v podaných dlaních
rozpila se
do němoty
extázemi proložené opery
zákoutí klavírů

hrají si

skrze mříže šmátrá ruka
chce nahmatat pravdu
podat si ji
přitáhnout roucho světla
v temnotách
políbit ji
obejmout kolem krku
kde už perly tísní hrdlo
falešné korálky viny
vínem prolévané klávesy

hrají si na nepravdu

nakonec vám ukradnou
představy i vzdechy
rozprostřené na papíře
tečka byla ranou pěstí
do známky na dopise
do mě
talíře poplivané vteřinami
sežraly plachty z dotyků
po / pletené přáními
i ten prach z klavírů

prohráli
Autor Koci, 11.11.2006
Přečteno 539x
Tipy 1
Poslední tipující: Sans nom
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tohle je neskutečně rozsáhlá fantazie, tak to má být, každé slovo je voleno s pečlivostí

11.11.2006 13:39:00 | Pavel Kotrba

Talíře poplivané vteřinami...to mě dostalo...úžasné spojení.. jinak...skvělý pomalý sestup... opravdu moc dobré!!,)

11.11.2006 12:31:00 | loveSKA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí