Čas neoklameš

Čas neoklameš

Anotace: Nikde. Ani lásce se nevyhne

Nestárnoucím lékem obelháváš čas
a krmíš jím lásku, která nám chřadne.
Je jako kytka, která i když jí vodu měníš,
tak stejně časem zvadne.
Můžeš ji usušit a vystavit jako vzácnou orchidej.
Kolikrát jsem ti říkala,
bolest na rty nelíbej
nebo vstoupí hluboko do tvých tajných pasáží.
Bolest jsou nevyslovené touhy,
které do našeho nitra naráží.
Nepomůže lék dlouhověkosti
ani lektvar podobný elixíru mládí.
Piš si, že láska je pomíjivá jako touhy nevyslovené bolesti.
Láska je pomatení smyslů a mnohdy lidské neštěstí.
Autor melebele, 16.11.2006
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myslím že bez lásky by nebyl život vždyť to je to jediné po čem člověk celý život touží

16.11.2006 11:25:00 | Kopretinka

Já jen nesouhlasím, že láska je "mnohdy lidské neštěstí".

16.11.2006 09:47:00 | Koprtinka

...láska je věčná ... :)) ...

16.11.2006 09:41:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí