O skalách

O skalách

Anotace: Své poetické kamarádce.

Jak dvě skály ozvěnu si vrací
skály pevné v dešti, bouři,
však po verších jak štěbetaví ptáci,
co nad nimi si v hejnu krouží.

Jak dvě skály propojené nitkou
sonetů, madrigalů, balad,
co lákají se veršovanou třpytkou
na háčky svých romantických nálad.

Jak dvě skály jímž ozvěna je dotek
a básně proudem emocí a citů,
co nevyblednou jak líc starých fotek,
neztratí nic z pravdivosti mýtů.

Jak dvě skály vzdálené přec spolu,
co z rozchodu nemohou mít vrásky.
Z vrcholů dívají se dolů
pod křídly Pegase a lásky.
Autor Ravane, 23.11.2006
Přečteno 388x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle má (pro mne) tu správnou atmosféru. Padla mi do nálady ;-)

23.11.2006 12:09:00 | G.P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí