Něco o lásce

Něco o lásce

Anotace: snad se k dnešnímu dni hodí:-)

Nauč uši, ať poslouchají
zpěv citu. V den plný sluníčka,
i když sníh pláče, ledy tají,
v potocích zurčí písnička.

Struny loutny se zachvívají
jedinou krásnou melodií,
všechny z nich svou samotu znají,
dopřejte si jí stejně i vy.

Když pijete spolu víno čisté,
používej vždy dva poháry.
Z jednoho pít je romantické,
však jeden pije, druhý zahálí.

A jak pilíře chrámu každý sám
stůjte i vy jen vedle sebe.
Ani dub není v stínu lípy uschován,
každý zaslouží si slunce i vláhu z nebe.

Tajemství srdce snad jen starci znají,
za každý den lásky umí díky vzdát,
útěchu i radu pro nás vždycky mají
a s modlitbou v srdci umí usínat...
Autor Cecilka, 14.02.2005
Přečteno 590x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí