Když se loučíš

Když se loučíš

Anotace: Ach to loučení s přáteli i nepřáteli, láskami-neláskami, blízkými-vzdálenými,...

Usínáš v mechu z mýdlových bublin
a sladkobol se ti dvoří
v různých podobách.

Vůně tvých vzlyků uzamčených do kostela
uvnitř tvého těla
se mi vysmívá,
šepotem větru
na dně nedopité číše
čarokrásných výšek
všude kolem nás.

A právě v tuto slabozrakou chvíli,
mi došly lásko síly
říct ti třeba že,...

Pak jedním dechem
roztříštíme slova díků,
čas se schová za nevinu
umlčených krás,
svým mečem přetne
pouta rozednění
a v nekonečném snění
vstoupí mezi nás.
Když se loučíš.

Když se loučíš.
...
Autor Bušík, 28.11.2006
Přečteno 386x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to by se dalo i zpívat :)

04.09.2007 17:24:00 | Najlin

Pěkné, ale abych se přiznala, trošku se občas musím zamýšlet "co tím chtěl básník říci"...

24.04.2007 18:06:00 | Kaaťa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí