?otázka?

?otázka?

Anotace: ???...???

Jednou se mě zeptal kdosi,
jakpak láska vypadá,
copak za šaty prý nosí
a zda-li vlas jí zdobí
pomáda,

tenkrát jsem utekl
očima od pohledu,
jež odpověd na mě chtěl,
nedokázal jsem říct jemu,
že odpovědět
nedovedu,
a hlas se mi podivně
najednou chvěl,

dneska ,však kdybych ho
potkal na ulici
a stejnou otázku
opět mi položil
já odpověděl bych mu
z rozzářenou lící,
že díky tobě
jsem její podstatu pochopil,

řekl bych jemu ,
že láska nosí tvoje šaty
a každé tvé slovo
vyřčené tebou
patří jí,
že každý okamžik s ní
je mi svatý,
a jen ona se láskou
nazývat
po právu smí

v koutku ,
že nosí
drobounkou vrásku
a pomněnky v očích
zdobí jemný
plůtek řas,
v nich najdeš
odpoved na otázku,
v nich jakoby
najednou
se zastavil čas,

její kůže je jemná
a nádherně voní,
dotýkat se jako ona
to žádná neumí,
a v ouškách jí zvonečky
z náušnic zvoní,
jen ona se skutečně

NAZÝVAT

LÁSKOU SMÍ...
Autor chalcedon, 07.12.2006
Přečteno 461x
Tipy 2
Poslední tipující: paneach
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já jsem z toho úplně vedle...nádhera...

01.01.2007 12:02:00 | ququ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí