Láska zmizela za skly jantarových střepů ze skutečnosti našich těl

Láska zmizela za skly jantarových střepů ze skutečnosti našich těl

Anotace: Dlouhá zpověď... o nás... zmatečná a nezávislá...

Šílení
Mýlení
Pálení
Básnění
Skrz neonový sloup
Prochází to zvláštní jiskření
Když pomíjení
Stává se míjením
A sklo z jantarového střepu
Banálně bliká
Světýlka se střídají
Jak károvaná láska
V kvádru
I bez kvádru
Jsme tady
My, my, zbytky voňavých knotů,
Vyhořelá vášeň,
Proč jen nedoutná
Je nesmysl se ptát
Já snad pravdu ani nechci znát

Stejně tisíckrát se sama sebe ptám
Ale to nevadí
Struny již neladí
Buď rád
Za vůni našich chtěl
Mám, co jsem chtěla
Máš, co jsi chtěl
Sbírku jantarových skel
Našich dní
A modlitbu
Ať tento není poslední

Proč?

Dva vyhořelé voňavé knoty
Které se stýkají
V chladné atmosféře
Nahých těl

Máš co jsi chtěl

Žijeme spolu
U jednoho stolu
Díváme se na televizi
Žádné chvění
Marné snění
Netoužení
Marné snění
Samé kdyby
Samé chyby
Kde je láska, romantika?
Neúprosná statistika
Co se to s námi stalo
Ptám se jako tisíc dalších párů
Nepřipustím, by došlo ke sváru
A umírám
Umírám
V konečnosti ptaní
Neochvějném spaní
Vedle sebe
Jak dva starci usínáme
Chleba v ranci
Svačina
Do práce
A domů
Vydržíš to?
Dejme tomu
Je to peklo
Lidský život
Konečnost
Chudoba je super věc
Úvěry jsou super věc
Všechno žvásty
Nudný kec
Chybí mi tu někde: Láska
Když ji nevyhrabem
Já to nezvládnu
Těžko ten svůj
Smutek ovládnu
Nezájem a prázdná nuda
Závislost
A těžká pruda
Nadávky i objímání
Hádky, zlo a vydírání
Házím věci na tebe
Vysílám tě do nebe
Nekonečnost
Prázdných nocí
Neptám se už proč…. ne

Nekonečnost vydírání
Neptám se už nač…. Ne

Nekonečnost prázdnoty…
Neptám se už proč…ne

Nekonečnost, bezmocnost,
A já se ptám proč……
Autor Ammazonic, 12.12.2006
Přečteno 337x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...opravdu...no...nemám slov...
hrozně se mě to dotklo...někde tam uvnitř

je to zajímavě napsané a k tomu ještě to má spád a člověk se v tom neztrácí...naopak...nachází se v tom...;)
moc, moc hezké....
a ten název je taky moc fajn...;)
no jo...jsem se zase rozepsala...;)
tvoje lizz

12.12.2006 14:37:00 | Lizzzie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí