Láska...

Láska...

Anotace: ***

Milovat prý znamená chtít,
a co člověk chce, to dostane.
Je to potřeba něco mít
je to umění dát a vzít.

Milovat prý znamená po něčem toužit,
což člověka svádí na scestí.
Je to cit, pro který se dá soužit
ale nic dobrého nevěstí.

Láska - vřelý cit,
vášeň - jeho kopie.

Vášeň je prý základ lásky.
Během krátké chvíle odhodíme masky,
které obličeje zdobí,
když se na maškarním bálu lidé rojí.

Vášeň - upřímný cit.

Láska - lež snad?
Má svůj zápor, však i klad.
Hodí se, když po vášni přijde hlad,
a častá je, když člověk je mlád.

Se stářím mizí ten vřelý cit.
Nastupuje zasloužený klid.
Jen o svátcích láska přichází,
své uplatnění opět nachází.
Autor Christien, 15.12.2006
Přečteno 423x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí