Kamínek

Kamínek

Anotace: Třpytivý kamínek.

Kamínek třpytný našel jsem,
jenž září jako tvé oči
Já do kapsy ho uschoval
a vzpomněl na kouzlo včerejší noci

Ty jsi mou hvězdou zářivou,
láskou, kterou člověk si chrání
Dívčinou plachou a nevinnou,
drobným kvítkem z voňavých strání

A tenhle kousek křemene,
řekl mi mnohem víc
A já jsem náhle pochopil,
že bez tebe, nejsem nic

Já chvíli v duši zmatek měl
a párkrát zůstal stát
Pak ale srdce řeklo mi,
že se tě nesmím vzdát

Ta láska vskutku divná je,
já žil jsem jako v kruhu
Nejdříve prchnout jsem chtěl,
teď žít rád s tebou budu
Autor Psavec, 17.12.2006
Přečteno 542x
Tipy 5
Poslední tipující: jenommarie, PIPSQUEAK, hašlerka, Klíček
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Odněkud vnímá člověk vše, co srdci bývá nejblíže a jinak...to zkrátka nejde. :-)"ST" Moc hezká báseň

21.04.2020 16:44:57 | jenommarie

třpytivá, kouzelná

20.07.2009 23:47:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí