Cizinka z Palerma

Cizinka z Palerma

Anotace: ...

Když jsme seděli v oblíbeném kabaretu
U našeho kulatého stolku z mahagonu
Rudými rty jsi ležérně vysála cigaretu
Zahodila papírek popsaného paragonu

Při noční procházce jsme našli sicilskou tavernu
Kde jsem ti do vlasů uvázal zlatý diadém
Vzpomínáš si na hotelový pokoj v Palermu
Už dávno nejsi stydlivá dívka s mikádem

V alkoholové euforii na kýčovité pláži
Do písku sklouznul náramek ze slonoviny
Žili jsme destruktivním chaosem v koláži
Snobsky oscilovali mezi luxusními víny

Rutina zavraždila polibky v temné nice
Ze zrádných očí vyprchal lesk abalonu
V kapse mi zůstala jen pomačkaná pohlednice
Po městě horentní suma dluhů ze salónů

Starobylý gramofón roztáčí ohranou desku
Nevnímám unylé tóny béčkového menuetu
Lahev absinthu je poslední vzdor proti stesku
Kdy ses mi rozplynula v mlhavou siluetu
Autor soske, 20.12.2006
Přečteno 407x
Tipy 6
Poslední tipující: Lorraine, Meriel
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st

31.05.2009 21:36:00 | Meriel

moc dobré!co víc říct..musíš být zajímavý kluk...

30.12.2006 23:02:00 | fly apple pie

siluety jsou někdy hezčí.. nestěžují si :) třeba.. atd atd.. :) kuk:)

20.12.2006 13:04:00 | Zamilovaná do nezamilované doby

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí