Prasklé

Prasklé

Anotace: -

Ve strunách kytary byl znát věk batolete

Bez trsátka

Praskly jak větev třešně

Pod náporem chatařů, co nikdy neviděli kosy

Natož ptáky

Kteří na rozdíl od obrázků lítají

C a D

 

Rozlétly se na jih a sever

Bez upozornění

Konce táborákového valčíku

Kdy nikdo neodchází

A všem zdá se ráno

Jenom jako vybledlá noc

 

A ve strunách zní svatební zvony

Jak budík do práce

Chodí si po svršcích, jak cvrčci po ohryzku

Jenom dopředu

Před ještěrkou

A dozadu

Před zvukem svých nohou

Jakoby bolelo naříkání dvou ze dvou

I když krácení nepřináší útěchu

Jako ibalgin

 

 

Pak někdo smaže včerejší přání

Jak skvrnu z bočního skla

A kytara strádá na tónech

Jak děvka v bordelu

Kde ve slevách prohrála pohlaví

A na záchodě křičí a nikdo jí neposlouchá

Jen štětka u záchodu

Co doufá, že nezvracela

.

Znovu

 

A ve strunách nic

Jako by

Nechápaly smysl kytary

 

Jen ticho

A zpěv bez doprovodu
Autor chroust17, 28.12.2011
Přečteno 293x
Tipy 9
Poslední tipující: Písnička..., protivyl, Gabrielle, HarryHH
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzala mi slova...

14.02.2012 20:46:01 | Klementine

...jsem se k ní znovu vrátil ....
a je skutečně skfělá .... nabitá poznáním ...
... ale nesmìřená ...

31.12.2011 03:50:11 | HarryHH

Vše tone v tmách
Umělého dýchání
S masáží perníkového srdce
Na zdupaným trávníku
Záchranářů světa
V maskáčích života

Tóny tmy
A jisker samoty
Spolu s nadějí
Co měla umřít poslední
V řadě dní
Tápavých kroků batolat
Která se nikdy nenaučila létat

Nad realitou prolitou
Ve výčepu času
Do krve a do dna
Transfůze snů ...

*****

29.12.2011 16:04:22 | HarryHH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí