"KVIETOK PESTRÝ"

"KVIETOK PESTRÝ"

Anotace: Báseň som skladal keď som sa snažil dvoriť sa jednej krásavici

Sbírka: všetko normálne a čisté

Kvietok pestrý v suchej lúke,

túžba po rose a nie po búrke.

Po rose na každý deň,

nech je vlhká celá zem.

Chcem byť rosou chýba kvet,

žiadneho tu asi niet.

Hviezda jasná zamračeného neba,

túžba po vánku výchricu netreba.

Vánok nežný pohladí,

horúcu noc ochladí.

Chcem byť vánkom chýba hviezda,

"nevyletíš pre mňa z hniezda?"

Dve slovíčka kratučké riešia každý rozhovor,

je to "áno" a či "nie" ja už som sa rozhodol.

Pýtam sa ťa na lásku skrytú v krátkych veršíkoch,

bojím sa len jedného: aký bude ROZSUDOK......

"Peter Bajza"
Autor Malicek B, 29.12.2006
Přečteno 417x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky napsaný, ale asi tě nepochopila.Nebo to vůbec nečetla? Jó a vítám tě...:)

29.12.2006 22:52:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí