Láska budoucího hrdiny

Láska budoucího hrdiny

Anotace: ...

Na oči položím ti dvě pírka,
jedno za lásku druhé za nenávist,
ústy na tvé rty vlažím tajemství světa,
pro tvůj život a slunce svit.

…slovíčko od tebe jen žádám
pro srdce ti písničku broukám…

Ňadra prolíbám v závoji smetany,
s jedinou jahodou pro tebe udělám…
…z pekla na zemi nejlepší ráj,
v očích vidím nejtajnější sen.

…jen slovíčko od tebe žádám
pro srdce ti básničku říkám…

V závoji z nejkrásnějších krajek,
schováš svou duši a svůj sen,
doufám, že slunce rychle nevyjde,
jde mi o tvé blaho, o tvé potěšení.

…od tebe slovíčko jen žádám
pro mé uši, ale radši dvě…

Dlouhá byla noc v objetí tvé krásy,
ale den zahnal noc do převeliké dálky,
od tvého těla musím nerad vstát,
a jít na bitevní pole padnout za tento stát.

…od tebe jen slovíčka dvě žádám,
pro mé uši prosím řekni je…

…napovím ti,
miluji tě…
Autor Láďa, 03.01.2007
Přečteno 397x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No to naštěstí ne, ale mělo to vyznít jako trochu vlastenecky, ale ať každého srdce v tom vidí co on chce...

03.01.2007 16:08:00 | Láďa

Hezká básnička-tedy vyznání.Hodně o lácse vypovídá.A ten závěr je působivý.I když-jsi snad poslanec?

03.01.2007 15:06:00 | s.e.n

Pravda, šlo mi o myšlenku, rýmy skutečně drhnou...Ale co?

03.01.2007 14:37:00 | Láďa

myšlenky pěkné jen ty rýmy trochu drhnou

03.01.2007 13:38:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí