dégel du printemps

dégel du printemps

Anotace: k brzkému tání

http://3nityholy.blogspot.com/2012/02/degel-du-printemps.html

Pod víčka padá noc
V uších slyší tlukot vlastního srdce
Opotřebovaného touhami
Věčným chtěním
Zpomaleného krustou ledu
Ve které si hoví
A pomalu zamrzá

Samota ve dřevě a závějích sněhu
Nad hlavou šedavé nebe
Jen na něj dosáhnout
Prstem poposunout slunce doprostřed oblohy
Donutit jej hřát
A udělat z něj osvoboditele

Dech hlasitě vázne v hrdle
S čím dál většími prodlevami
Hlava plná snů našla polštář
Pod který může schovat všechny dopisy
Poslané na adresu zemřelé v bílých závějích
Sněhu a vína

Z modrých rtů unikl tichý sten bolesti
Otevřela oči v barvě smutku
Tolik kontrastujícími
S jarním táním
Okolo perikardu
Autor její alter ego, 24.02.2012
Přečteno 408x
Tipy 16
Poslední tipující: Fighting Dreamer, Bernadette, Adéla Jamie Gontier, KORKI, CULIKATÁ, animovaný medvídek Pů, básněnka, La Ragazza con Bandiere Ceche, Pablo Kral
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jedna z povedenějších básní tady na literu. Atmosféru se ti povedlo vykreslit, jenom bych přitvrdil na spontánnější dějové linii.

25.02.2012 14:15:53 | animovaný medvídek Pů

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí