Spi dál, já jsem tu bosa

Spi dál, já jsem tu bosa

Anotace: Jistý člověk se svobodně rozhodnul a jelikož jsem bohužel svobodomyslný tvor, nechala jsem ho spát a prožila si super týden bez spánku, sebekontroly, s alkoholem a depresí. Jeden z výsledků je toto...

Spi dál, já jsem tu bosa

Tak zavři už oči, ať můžu dál,
do tepla, dnes je mi zima.
Průvan mi ze stolu obrázky svál,
nebuď se, zvednu je sama.

Za chvíli přijdou se po tobě ptát,
nezadrží je mé dveře.
Budeme potichu, bez bot se prát,
vyženu je odsud, lháře.

Zase mám od nich na rukou šrámy,
a v hrudi pálí mě rána.
Krev umyji horkými slzami,
spi dál, ovážu se sama.

Abych ztišila pláč, dám se do tance,
za bubnů nočního deště.
Se stíny, jen v sukni a v halence,
bosa, ať neruším ještě.

Pak usednu na zem a opřu se,
zády o tvojí posteli.
Tvůj klidný dech tichem se roznese,
dobrovolně jsme zvolili.

Až zima tě ve spánku roztřese,
k bradě ti přitáhnu deku.
Stín noční můry nad tebou mihnul se,
než zmizí, vezmu tě za ruku.

Vždy odcházím, když oči otvíráš,
svobodně, bez zaklínadla.
A za to však nikdy nepožádáš,
abych se s odchodem ohlédla.
Autor Větroplach, 07.03.2012
Přečteno 446x
Tipy 5
Poslední tipující: Boscai, Loveless
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí