Ozvěny (Starý rám II)

Ozvěny (Starý rám II)

Anotace: někdy přijde ta pravá odpověď..víš o ní ale nepřipouštíš si ji...

Ozvěny (Starý rám II)


Snad z toho obrazu jde záře pronikavá,
věčná a jasná, luna na nebi
a ani čas – plynoucí,
jako řeka dravá
z duše mi nesmyje
tu touhu - tonoucí.

… Říkáš, že v dlaních? ...
má prámínek vlasů?...
a jen do vlastní kůže je oděná?
Ten starý rám odolal i času,
však z obrazu sotva poznáš,
že se červená…

Ne, není to dívka a není zpola nahá,
ani anděl, ani svatá,
na šíji růže - říkáš,
že je zlatá?
A u nohou, leží krásné bílé šaty.

Čí je ten obraz, že šeptáš si Ty znovu,
čí je ta krása, odkud já ji znám?
Pod vrstvou pavučin,
a starého krovu,
co ulpí na rukávu,
když vidíš starý rám.

Odkryl jsi vlastní duši
a touhu být milován…
Autor donifan, 12.03.2012
Přečteno 315x
Tipy 2
Poslední tipující: básněnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ve starém rámu vybledlá podobizna,krásná báseň,to musím přiznat..:-)

13.03.2012 06:45:53 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí