A tak se ptám...

A tak se ptám...

Anotace: Ano, stále existují bláhoví romantici, kteří si myslí, že na ně někde ve světě čeká jejich spřízněná duše a s nikým jiným nemohou být...

Jsi ten pravý, půlka mojí duše,
jsi ten, kterého ze snů znám?
Ani nedýchám v divné předtuše...
Také cítíš, že nechceš být sám?

Jsi mou hvězdou na temném nebi?
Anjel, co pro mě sestoupil k zemi?
Najednou toužím být zase bláhová...
ikdyž pro mě se šťastný konec nekoná.

Naposled v dlani hřeji si naději,
ikdyž mé vidiny skoro se ztrácejí...
vzpomínám na to, co kdysi bylo...
jak nemožné je, by se to navrátilo.

Jak silná hranice mezi námi stojí...
jen lži a tajemství, jen ty a já -
- jak zrádně křehké pouto nás pojí,
jak zlomená vždy byla víra má.

Přemýšlím nad tím, co by mohlo být
a nad tím, že nesmím se odvážit...
a také tuším, proč zbývají jen trosky...
a šlapu po střepech našich citů bosky.
Autor Tammy, 13.03.2012
Přečteno 496x
Tipy 4
Poslední tipující: Linzerka, zaba.zuzla
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super. Moc hezká. Mám otázku. Proč anjel? A proč změna ve čtvrté sloce?

13.03.2012 13:45:53 | zaba.zuzla

Přiznám se, že píšu vždycky v záchvatu inspirace tak jak to cítím a jak se mi to líbí, takže bych v tom žádné logické důvody nehledala... No a anjel je starší český výraz, nejen slovenský, nějak mi to přišlo výstižnější.

20.03.2012 21:38:50 | Tammy

Přesto se mi líbí.

20.03.2012 21:41:36 | zaba.zuzla

Tak to jsem ráda :)

20.03.2012 21:52:18 | Tammy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí