Spása

Spása

Anotace: Báseň do divadelní hry o ztracené lásce. Ve hře již jednou zazní zmínka o vzlétající labuti, která je použitá jako přirovnání ke kráse opěvované slečny a proto je zde zmínka o "opětovném rozplývání". Dívka má černé vlasy i oči,zmínku jistě najdete sami...

Vzpomínám na bílé peruťě,
jež patřily krásnému tvoru.
Vzpomínám, jak vzlétl, bez chutě,
bez strachu a beze vzdoru,
vzlétl jen proto, že hladina bezchybnou
narušila skvostná krása.

Jak mohu zváti se básníkem
když opět se rozplývám
nad stejným výjevem?

Temné provazy svázaly mě
nezvyklou silou jež neznám.
Ač děsí mě to spoutání
cítím, že téměř vzlétám,
že dotek té krásy odnáší mě do daleka.
To spoutání je má spása…
Autor Mangooo, 16.03.2012
Přečteno 510x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí