minun tumma taivas

minun tumma taivas

Nad západem se tmí
Tmavomodrým hedvábím
Šustícím pro krásná rána

Z velkých slov zbyla jen hořká pachuť
Na jazyku
Která nezmizí stejně snadno žvýkačkové bubliny
Když je propíchneš
Ta slova nezmizí
To jen ty se nedokážeš upamatovat
Na hodiny nad ránem
Kdy maloval jsi budoucnost prstem po zdi
Ze zbytků mých slaných slz

Opakoval jsi něco o síle a mém životě
Lhal jsi bez začervenání
S hrdinným pohledem v očích
A touhou na bříšcích prstů
Kterou jsi hasil v temnotě pokoje

Svět se v klidu točil dál
I s prázdnou postelí
Zváleným povlečením
A holkou
Které na chvíli patřilo nebe
Autor její alter ego, 17.03.2012
Přečteno 448x
Tipy 16
Poslední tipující: Eclipse, prostějanek, Adéla Jamie Gontier, enigman, rry-cussete, zaba.zuzla, KORKI
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

lhal...ale v tu chvíli to stálo za to...

20.03.2012 00:41:51 | enigman

takové básně mám rád, líbila se mi, po dlouhé době tady, jsem byl spokojen

17.03.2012 23:47:48 | kočkopes

ten název docela zní tak jako to co to znamená :o)
moc se mi líbí touha na bříšcích prstů kterou jsi hasil v temnotě pokoje

17.03.2012 19:31:35 | hanele m.

Nevím co znamená název ale básenka je hezká.

17.03.2012 18:40:34 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí