Noc

Noc

Anotace: psáno 31.3. (dokončeno 20:48) venku na zahradě

Tmavomodrá hloubka
a neexistující stíny
/zahnal je měsíc
a roj hvězd/

Studený vzduch nepřeje básníkům
/múzám v něm mrznou křídla/

Na zrcadle oblohy
/jenže bez odrazu/
výsměšně sedí hrozen světélek
/no zkus si je spočítat/

Závidím hvězdám v pase Orionu -
i když, vlastně ne
jsou tři
/jedna jim ke štěstí nadbývá/

Sirie, ty si tam taky zůstaň
/narcis jeden.../

Pro mě jsou blíženci
jména, která zní jako modlitba
/a možná jí skutečně jsou/

A nebeplavci se na mě dívají
/a já pozoruju toulavé kočky/
přes mraky,
které jim občas bývají mořem

Co asi říkají?
Nevím, ale dnes si jednu hvězdu pojmenuju
Převedu světlo na noty
protože ona září -
září
jako Ty.

Autor Cvokhauz, 01.04.2012
Přečteno 489x
Tipy 7
Poslední tipující: gallatea, střelkyně1, Písnička...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

hodně,ale hodně mi dala....nádhernááá:)ST

02.04.2012 13:16:31 | střelkyně1

Básně o noční obloze moc nemusím, tvou ano, ta se mi líbí:-)

01.04.2012 18:52:07 | kočkopes

Krásná procházka noční oblohou:)

01.04.2012 18:30:15 | Písnička...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí