Cizí řeči, komentáře, okolí

Cizí řeči, komentáře, okolí

Anotace: Báseň o tom, že nezáleží na okolí, když máte někoho rád a můžete s ním jít i tmou nebo trním, ukonejší vás jeho přítomnost. Může vám být zima, zahřeje vás láska. A přestože vám předtím bylo samotným třeba dobře, společně se vše zvládne snáz.

Sbírka: Maruščina sbírka - Okno do dušičky

Po tmě tiše jarní vánek šeptá,
do ucha mi slova sladká, hebká,
jdem ruku v ruce trním po cestě,
na každém kroku keř zachřestě.

Lehko snad ohlédnout se,
za námi ještě světlo,
trny v nohou zaryté,
a nám se chce zpátky.
Když jeden otočí se,
druhý ztratí teplo,
paty krví zalité,
obvaz z kusu látky.

Držíme se za ruce a hledíme před sebe,
před námi je jenom noc a na zemi sklo.
Bez bot kráčet musíme a v kouři se dusíme,
však jdeme dál i když víme, že je nám dost mdlo.

A proč vlastně jdeme dál když okolí je strašné?
Je to dobrá otázka a odpovědi jasné.

Co do kroku nám zle přidává, to je jenom kolem nás.
Zima, hloupost, prázdné hlavy, taky jedovatý hlas.
Pohled shora a my stranou, díváme se na sebe.
Tváří v tvář a úsměv na rtech, zima už nás nezebe.

Serem na ně, když jsme spolu. Snad se jednou utiší.
Je to jenom banda volů někde vzadu v zátiší.
Autor marpesakova, 05.04.2012
Přečteno 565x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, carodejka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké, ve dvou se to lépe táhne a láska dodá sílu. ST.

09.06.2012 21:24:17 | carodejka

Serem na ně, když máme do páru milující dlaně:)).Jo!

06.04.2012 11:51:08 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí