Malý princ

Malý princ

Anotace: Tak blízko a přesto tak daleko.

Malý princ, co nechával se unášet
na vzdušných proudech,
kdy jeho tužka klouzala po papírech,
ve spirálech, ve vodních vírech.

Konec tužky už se setkal,
setkal se s malými bílými perličkami,
ale i přesto dával příběhu barvu
a ten neskutečný nádech reality.

Příběh o dvou malých bytostech,
co se setkaly a poznaly.
O všedních záležitostech,
co provázeli je životem.

A dvou rukách spletených,
myšlenkami spojených.
O společném snu
a jeho uskutečnění.

A jak se příběh odvíjel dál,
poznal, že ho žije on sám.
Při pohledu na hvězdy zachvěl se,
tak blízko a přesto tak daleko.

Odmítal psát dál,
bál se, že on je sám si osudem.
Nechtěl vědět,
jak ten příběh skončí.

Nač ničit ty krásné chvíle,
které jsou tak krásné.
Ale bez tužky na papíru
byl jeho život bílou krajinou.

Smutnou, bezcílnou, bolavou.
Proto opět psal,
aby zase poznal ten pocit,
mít někoho rád.
Autor Cassée Moteur, 08.04.2012
Přečteno 506x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nikdo to netipnul...
no já to tedy také netipnu,
text docela ujde,
ale básni chybí rytmus a tím pádem ztácí na čtivosti
(snad nejsem moc opovážlivej..když tak se předem omouvám.)
RM.

05.12.2012 19:19:29 | Robin Marnolli

V pohodě. Pro mě je to spíš osobní zpovědnice :) Spíš jen doufám, že je v tom něco ze mě.

05.12.2012 20:03:02 | Cassée Moteur

Shoda podmětu s přísudkem je pěkná potvora, co? ;)

08.04.2012 23:00:02 | free.poet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí