Mám se ptát?

Mám se ptát?

Anotace: Mám se vás ptát? Nebo to všichni znáte?

Mám ti tady vyprávět,
pohádky se šťastným koncem?
A na konci těch plytkých vět,
zazvonit srdcem zvonce?

Mám ti něžně pošeptat,
zde, na tomto místě,
že miluji tě, mám tě rád
a životem pak vést tě?

Mám ti ruku pohladit,
a v tvých řasách plout jak lodivod,
mám si snad kávu tebou osladit,
a přenést tě přes vratký schod?

Mám se ještě vůbec ptát,
zda dotek můj tě vzruší?
Vím, že spojeni jsme nastokrát,
jak tělem tak i duší.

Já jsem slza, co po tváři stéká ti,
a ty tep co moje srdce tiskne,
Jsme čistý pramen života,
o kterém každý dobře ví,
že ač teď teče, jednou
- vyschne.
Autor Annie the wolf, 17.04.2012
Přečteno 320x
Tipy 5
Poslední tipující: Metal Lady, Rezkaaa, Hesiona-Essylt, Radhuza
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten závěr tedy vůbec není optimistický.
Obsah je dobrým zamyšlením, ale forma potřebuje trochu srovnat délku veršů, kulhavý rým "místě-vést tě" a rytmus v poslední sloce.

17.04.2012 21:37:42 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí