Dar země

Dar země

Anotace: jedny z nejšťastnějších chvil v mém životě byly právě za mnou, když jsem si sedla k počítači a nenechala si ujít příležitost ten pocit zvěčnit v této básni

Jako kotě vrníc v seně
Choulím se a těžce dýchám
Tiše hladím světla sémě
Chvíle padlé nerozdmýchám

Slzy v očích, slzy zmaru
Slzy co nechtějí ven
Slzy majíc původ v daru
Daru jež nám dala zem

Zem jež díla křehká tvoří
Zem jež seje nesoulad
Kontrasty i v hloubce moří
Jako princip protiklad

Naše dlouhá dlouhá éra
Nese v sobě tajemství
Ač temnotou zostuzena
Ošklivou, leč někdo ví

Nese v sobě poklady
Zářivé a bělostné
Záhadou věčnou je mi
Proč se jich svět nedotkne

Povrchní a bláhoví
Nebo tupí dogmatici
Těm to norma nepovolí
Jejich chyba, nemaj šanci
Prožít co rozkošně bolí

Jako kotě vrníc v seně
Choulím se a těžce dýchám
Tiše hladím světla sémě
Chvíle padlé nerozdmýchám

Slzy v očích, slzy zmaru
Slzy co nechtějí ven
Slzy majíc původ v daru
Daru jež nám dala zem
Autor Zuzka Červená, 24.04.2012
Přečteno 323x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí