Listonoš

Listonoš

Anotace: Jak končí se láska..

Zápisky listonoše,
nesoucí psaní,
zápisky beznaděje
beroucí spaní.

Po mapách lásky,
nesoucí vzkazy,
slzy a loučení
obrázek kazí.

Dere se k nebi,
na křídlech mlčení,
tichounké vyznání,
které nic nezmění.

Jitro ji přepadá,
povinnost žít,
listonoš blíží se
chtíc stopy zahladit.

Láska tu umírá,
sotva již dýše,
z paláců nadějí
zbyla jen chýše.

Hlava znavená,
karnevalem myšlenek,
tápající po otázce,
jak najít srdci lék.

Třas a slzy,
staly se poezií,
než vlci hladoví
mé sny rozsápají.

Bolavá vzpomínka,
poslední cit,
kterému dovolím
srdce mé zaplavit.

Bezútěšné dny,
měsíce čekají,
na mé srdce,
jež lásku nezatají.

Jít vstříc a
z dálky je pozdravit,
nezvládl listonoš
stopy kol zahladit.
Autor Majdík, 09.01.2007
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí