Po stopách divokých kačen

Po stopách divokých kačen

Anotace: první pokus o sonet

Dnes, moje lásko, své sny nech volně nocí plout

po řece tvého dechu, ve stopách divokých kačen;

s tváří odvrácenou strachu zbav je světských pout,

v rytmu valčíku dotančí za obzor temných mračen.

 

Tam budu je zas čekat s náručí dokořán,

hladová půstem nekonečnosti dne a bloudění.

Odletíme společně na křídlech bílých vran

a naše touha den spálí na popel zapomnění.

 

Riskantní hru snad začali jsme hrát,

když tvůj dech bez ptaní chci si brát

a věznit ho v mých plicích věčně.

 

Teď noc kolem nás chvět se začíná,

zas jedna hvězda navždy zhasíná;

tvé sny dnes usínají ve mně.

Autor Elleanor, 07.05.2012
Přečteno 334x
Tipy 3
Poslední tipující: Dominik Plesr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí