Spolu na zámku

Spolu na zámku

Anotace: V závojích noci chráněn je zámecký dvůr, říkáš, že smím otevřít dveře, tam láska má prostřený stůl,a opojné síly do džbánku dá, ve stínu staletých líp se mnou houpá

Spolu na zámku

 

Šátek na očích, vedeš mě dál

Není to sen, co bláhově se mi zdál

Říkáš, že splynout mám s křídly nočních můr

A doletět tam, kde láska má prostřený stůl

 

Jsem chmýřím

To vítr mě s prachem pozvedá

Stoupám výš až k pouličním lucernám

Co každou noc poutníkům svítí

Když led v duši mé studí

Ty jediná znáš cestu ven

 

Tvé doteky

Jsou utkané z motýlích tykadel

Tak ozdravné se zdají, že vrátí mi směr

Ten krásný pocit, zapadlý uvnitř znám

Já nezapomněl

 

V závojích noci chráněn je zámecký dvůr

Říkáš, že smím otevřít dveře

Tam láská má prostřený stůl

A opojné síly do džbánků dá

Ve stínu staletých líp se mnou houpá

 

 

Jak málo jsem v ní věřil a cestu ztratil

Až pohled tvůj mi vše s lehkostí vrátil

 

 

(inspirováno toulkami po Potštejně a textem Láska tíží od Petra Muka)

 

 

Autor Hanuš, 28.05.2012
Přečteno 340x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, jedna z mála zde skutečně básnická;)

02.06.2012 12:47:47 | Lilien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí