ROZHOŘELÝ NACH

ROZHOŘELÝ NACH

Anotace: Má poslední báseň napsaná dnes 23.6.2012 je, tak trochu zamilovaná a o lásce. Je, tak trochu pravdivá a zároveň vymyšlená, ale je jistě psaná z lásky, která snad jednoho dne vyprchá, ať nenaplněná, tak jako život sám, ale to snad nehrozí tomuto serveru !

 

      ROZHOŘELÝ  NACH

 

     To láska se v té růži zaskvěla

a Ty, již dnes zaň schovaná,

jak oříšek ve skořápce

a já toužím tu naší lásku - rozlousknout

a obléci Tě do svatebních šatů,

jak malou popelku

a odvésti Tě ve zlatém kočáře,

za tu duhu,

co svítí kvůli nám

a já v ní hledám,

tu barvu růže,

které schovávají Tvou tvář,

co zdobí barva těch růží,

coť koupil já za osmset korun,

jen pro Tebe.


To láska, už nás svázala

a já, jak malý kluk - neutekl,

mne se prostě chtělo s Tebou zůstat

za jediný dotek,

co dokáže pohladit

po mých bloňdatých vlasech.


To snad dělají ty růže

a nebo ten nach,

jenž marně hledám v té duze,

tak podívej,

jak se nám tu rozsvítila

a zakryla na chvíli modré nebe,

kdy Tě chci tajně políbit

na tu Tvou tvář,

co růže zakrývá

a já jí chci jednu po druhé

dávat za Tebe do vázy,

až uvidím ten Tvůj nach ve tváři

a Ty odhalená se,

už, už těšíš na můj polibek,

co Tě upatlal od té červené

a ona hoří snad, jak oheň,

jenž se tu - po tom polibku vzňal,

ach - jak Ty se mi směješ,

vždyť mne se stalo to samé

a my si myslíme,

že to hoří láska

neb jsme takto,

ten oheň neznali

a nevěřili, že může hořet nám

po celý život,

než-li nás spolu do studeného hrobu uloží.


To snad, tu, hoří láska

neb se vzňal plamínek,

jenž to mé srdce zažehl

a já Ti koupil ty růže,

které září - tím nachem,

jako - Ty a jen pro Tebe.


             Jiří.


 

Autor čáryfuk, 23.06.2012
Přečteno 444x
Tipy 2
Poslední tipující: Kett
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

font špatně čitelný, a když se k tomu přidá jestě pidivelikost písma, mnozí čtení vzdají...není to škoda?
RM.

10.02.2013 19:40:36 | Robin Marnolli

Děkuji za sdělení, ale já to přečtu, alespoň v mobilu, tam se ten text dá zvětšit.

10.02.2013 19:50:51 | čáryfuk

o.k.já si to na monitou nezvětším.

10.02.2013 19:52:22 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí