Dívka, co tančí se žlutým čepcem

Dívka, co tančí se žlutým čepcem

Anotace: ...

Stvořili dívku z mosazi
Velcí božští kováři
Ruce zčernalé od sazí
Vpekly jí pihy do tváří

Krev sopečných pramenů
Ve výhních nebes kalili
Vlasy tancechtivých plamenů
Jak kometu ji halily

Kroky, z tance vězení
Křesají jiskry žhnoucí
My, ohně z ohňů zrození
požáry v srdce zvoucí

Tančí, cestu spaluje
Všechnu lidskou vinu
V spáleništích se miluje
S hříchy našich synů

Pod žlutým čepcem oči
Element smrti v žáru
Znovu se v tanci točí
Lásku mění v páru

Těžknou oblačné masy
Bílou parou živeny
Déšť její oheň hasí
Ona zjizvená, já zjizvený
Autor Alizarin, 24.06.2012
Přečteno 423x
Tipy 11
Poslední tipující: Robin Marnolli, Matsuyama Tatsuko-chan, Písnička..., Tanecnice
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné a děsivé představy vyvolává

18.08.2013 20:28:15 | Trdlo

Děkuji, moje oblíbená ... :)

18.08.2013 20:33:58 | Alizarin

Moc pěkné /viz Tanečnice..nechci se opak...

20.11.2012 13:00:05 | Robin Marnolli

opravdu velmi se mi líbí užití slov a slovních spojení...celé to vytváří krásně spojité vlny a je v tom..něco víc...ST

24.06.2012 10:18:47 | Tanecnice

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí