Hle, světlo

Hle, světlo

Anotace: Jak se dá zapomenout?

Tak jak je tráva hlazená deštěm padajícím z nebe,
tak i já chtěla jsem hýčkat Tebe.
Tak jako tančí ve vlnách mořské řasy,
tak jsem myslela na to, jak Ti budu jednou čechrat vlasy.
Tak jako osamělá vrba s rybníkem malá tajemství si šeptá,
tak jsem chtěla svěřování vědomostí, na které se nikdo jiný neptá.
A když jsem chtěla chránit svými andělskými křídly jednu čistou duši,
záblesk zmizel a vrátila jsem se do světa, kde jsou všichni stejně hluší.

Ale proč?

Hlava plná otázek bez jasných odpovědí stále mlčí, klesá,
a ptá se, komu ta zatracená samota tolik svědčí?
A tak pokládám otázku za otázkou, ačkoliv nečekám odpovědí.
To jenom slova chtěla ven, vyplynout, vykřičet a znovu se na scéně objeví věta: Proč?
Otázka tisíckrát položená mizí ve ztracenu, kde ji pohltí svět ignorace,
svět slepců, svět samoty a svět stálých stínů.
Obvinění?
Výčitky?
Ne!
Jen nářky zbyly v prázdnotě zpustošené krajiny,
nářky, jež jsou zámkem bez klíče, který už nikdo neodstraní.
Kdo odemkne?
Nikdo.
Tajemství, city a podobné vymoženosti vrátí se zpět do světa bez východu,
zde pro ně není místo, zde ztrácí smysl.
Jako jednosměrná jízdenka do stanice Neštěstí,
kde neplatíš penězi, ale ztrátou. Nejlépe paměti.
Autor kuninka, 26.06.2012
Přečteno 345x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí