Odkvetl květ

Odkvetl květ

Anotace: ...

Už odkvetl první z květů,
co jaro mělo přinést,
vítr zavál prvou závěj deštěm,
a na mezích dívky dovádějí s děvčaty.

Už z pampelišek padají pírka holubí,
co nemají domova ani snění,
nevědí, kde jen mohou snít,
vždyť na mezích na dívky se dívají.

Ze žlutých slunečních květných krás,
zbyl jen pyl, co nezvedl hlavu k nebi zas,
když čmelák, včela či vosa prolétla kolem,
tam, kde na mezích vzniká nová mez.

Ze žlutých slunečních květnů krás,
zbyl jen sněžný závan na návětrné straně,
kam dotýkám se prstů nejvíce,
tam kam dívky vodím si nejsnáze.

Už odkvetl první z květů,
včelstvo umrzlo na paprsku slunečním,
z lásek podzimích zbyl jen špek,
na těle vrásky nové a na tvém hrdle
nový šperk…
Autor Láďa, 30.06.2012
Přečteno 290x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí