Lásky básníků

Lásky básníků

Anotace: Kdo je skutečný básník, ten kdo píše či ten, kdo dokáže skutečně toužit?

Básníkům není dovoleno milovat,
jejich pravou láskou je touha:

Touha milovat odlesky v branách zrcadel,
a tam ve vzpomínkách prochází hříchy minulé,
bez břehů příbojů zvadlých ctitelek,
kterým pár písmem na ňadra ústy vynášel.

Touha pít, když sklenička ke dnu se dívá,
lógr ze zelené víly jak sukně břišních tanečnic,
třese se na další z mnoha záchvatů,
kdy tužku popadne a svět okolní, pouze v mlze bývá.

Touha znát všechny hříchy těchto dnů,
ve světě poznat každou z mnoha dívek a žen,
všechny svést, s mnoha prohodit několik vět,
když z cizí postele, v půlnoci, se potichu vykrádá,
svým ubohým, omluvným veršem.

Touha žít naprosto obyčejný život,
jak ostatní lidé, co pouze chodí bez odlesků zrcadel
skrz mnoho minulých životů,
které zkušenost snaží se předávat.

Touha žít obyčejný život vedle obrazu svých básní…
Autor Láďa, 19.07.2012
Přečteno 267x
Tipy 8
Poslední tipující: Lexisa, střelkyně1, Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí