O někom, kdo naučil mě žít....

O někom, kdo naučil mě žít....

Anotace: Prvně dávno, proto zveřejnuji toto dílko...:-)díky za každý komentář. Sonetová forma, třeba si to někdy přečte i osoba, o níž tato básen je.

Milována...

Tvá čistá duše mě přiměla milovat,
z obyčejných věcí se umím radovat.
Srdce mi zpívalo na každý krok,
vy, písně, byly jste se mnou více než rok,
se snílkem, co nikdy nebude mít světa dost,
a každý smutek jednoduše otočí na radost,
bohudík, možná bohužel, stejně jako padá listí na podzim,
kus mého já ze mě upadl a byl nešetrně zadupán.

Avšak někdy, když kolem všechno ztichne,
opráším ty staré melodie a mé srdce znovu zjihne.
A tak se jimi nechám znovu unášet, nebráním se.

Vítr se prudce opírá do mých zaprášených plachet,
a já cítím, jak uvnitř praskám a ztrácím tak drahocenný směr.
Inu, není se čemu divit, ani Tvůj papírový parník nemá mnoho vzpěr.
Autor ir.is, 25.07.2012
Přečteno 374x
Tipy 4
Poslední tipující: Danger, Ceena
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

po každém dešti vyjde slunce,radost s maličkostí se drž :-)

14.08.2016 13:50:38 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí