Všehochuť

Všehochuť

Anotace: ... o lásce, o životě, o víře, o kultuře ...

Včelka Mája, matka Budhova.
Maková Panenka, matka Krista.
Manka, Marie, Maim,
co vše Vám ještě tajím?
Třeba, proč právě Šeherezáda?
Teď je i mi drahá každá rada.

Jdu spát a doufám, že ne navěky.
Život sú iba dlhé preteky.
Vklouznu do šatů jako do řeky.
Byl jsi mi blízký, teď jsi daleký.

Saudská Arábie - i poušť ve mě žije.
V Anglii opět, nečekaně lije.
David Černý dělá druhou Entropu,
tady skutečně nejde o ropu!
Svážu si vlasy jako klasy do snopu.

Musím dát do pořádku tolik věcí.
Jsem na tom hůře, než jsou Řeci a přeci
nedostatek vyučuje a občas, zřídka léčí.
Jsem jako pták v kleci
a chuť mám na chleba a na jehněčí.
Pod hladinu se noří potápěči.
Byla bych s tebou nebýt něčí,
ten rozdíl kultur nám nesvědčí.
Pro lučištníka jsme jen terči.

Vědci si lámou hlavu a popírají duchovno,
taková věda potom stojí za hovno.
Bohu, vy lidé, nejste narovno!
Autor Inge, 29.07.2012
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí