Píseň slepce

Píseň slepce

Anotace: Za čísla čísla, za písmena písmena, proto se neobtěžujte s procenty, velmi rád si přičtu jakýkoliv komentář. Nemlčte.

Slyším
vítr a
listí a
trávu a
ticho a
nechci

Slyším
třepot křídel času
jak kolibříka s berlí věku
která se klepotem tak pravidelným
jak tlukot srdce ozývá
blíže a blíže a blíže a
mikročervíka
marně se snažícího
osvobozovat
pravdy a zvláště
lži
jehož nazýváš svědomím a
nechci

slyším
v nastalých úderech ticha
zoufalý a bledě modrý
pláč přírody a
plamen zapálené svíce
v němž jednou shoříme všichni
svorně a
nechci

slyším
dech světa vykašlávající
kouř tvé cigarety a
nechci

slyším
rána všech snů a
iluzí a
jiných lásek a
nechci

chci
utonout ve tvých slovech
opít se tvým smíchem
neslyšet nic než tvé dlouhé věty
bez obsahu
bez myšlenek
jen tak naze se vznášející

nemluvíš
neslyším tě
Autor Bask, 11.01.2007
Přečteno 338x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě to hodně zaujalo. A i klišé je čas od času ještě potřeba...

22.01.2007 20:51:00 | B.B.Black

možná je to klišé, ale co už v dnešní době není že...celej tenhle svět je jedno velký klišé, ale místama docela povedený ne? :)

11.01.2007 21:30:00 | Rozárenka

třepot křídel času je trochu klišé ale málokdo se tomu vyhne

11.01.2007 19:25:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí