Odloučení

Odloučení

Anotace: Báseň vystavěná na motivu názvů jednotlivých částí knižního bestselleru Twighlight. Složena jednoho večera během mého studijního pobytu v Nizozemí.

Ač potemněla obloha a hvězdy naň planou,
i když celý svět usíná neb přišel čas zdání,
já lituji, že my řekli jsme na shledanou,
namísto usínání, hledím z okna na STMÍVÁNÍ.

Pak NOVÝ MĚSÍC vždy měsíc loučení střídá,
vzpomínky blednou, city jak by polil chlad,
kde v srdci vřelo magma, zbývá prach a křída,
čas rozehrál svou partii, dává lásce mat.

Na zenitu odloučení, jak by odešla a místo ní,
bezbřehá úzkost na duši, po těle mrazí samota,
i poslední světélko pohaslo, toť úplné ZATMĚNÍ,
zbyla symfonie ticha a kol vakuová prázdnota.

Přeci jsem usnul, zdál se mi nekonečný sen,
čas ladně plynul a po měsíci za ROZBŘESKu,
s rosou kanoucí stále po tvářích já políben,
vrátila se láska, už dosti bylo stesku...
Autor Keukenhoff, 17.08.2012
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí