svět lem

svět lem

Anotace: nebýt tmou

být světlem

pánem stínů

či pohlazením obzoru

očím v prostoru

po tvém boku

hladím víčka

plápolají

štíhlý knot

 

být s nocí domluven

tiché přání

když den svůj závoj sklání

pro tvojí hnědou tůň

uvolním rád

 svůj trůn

 

 

být světlem

co v okamžiku

od jedné k druhé mezi slunci

v tichu křiku

co mizí dřív než spatříš

putuje

 

světlem ve chvílích šera

v temném lese

v jeskyních

i noční toulkou pro pár kapek

jiskřivých

 

až spadnou z oblohy všechny hvězdy

do lesních tůní

do polí

a ty se sama do tmy vydáš

před sebou ruce 

opatrná

vybarvím tvary náhle

stínům šaty dám

tobě

 směr pošeptám

 

Autor zamotán v nedospělosti, 16.09.2012
Přečteno 299x
Tipy 4
Poslední tipující: Kirsten, Lenka Krásnodvorská, srozumeni
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí