Nejcennější nejsi ty

Nejcennější nejsi ty

Anotace: Vyznání? Zklamání?

Pro lásku vždy slov bylo netřeba,

chvilku před občas za ní stálo být,

neplesat a jen laskat její klín,

bez vět a zbytečných milostných vyznání.

Činem mohl se čin činit,

hláskem slabým jen prosit o odpuštění,

vědět, co nejlepšího chtít,

a zároveň být ztracen v sobě samém.

Pro lásku vždy čin bylo více než slovo,

a slovo bývávalo obvykleji více než ticho,

které z mraků na křišťály tvých ňader

pomalu, laskavě, milostně dopadá.

V objetí dlaní hřejivé výplně mých představ,

pro lásku, která musí být z donucení přátelstvím,

znáš ty slova, která nikdo nikdy neřekl,

že oči nejsou studnice do tvého srdce,

                           ta je totiž mnohem níže.

 

Pro lásku vždy slov bylo netřeba,

potřebovala básně s milostným vyznáním,

květiny pro krásu z krásy,

potřeba jest taktéž kousíček zlata,

vždyť vždy nejcennějších nejsi ty, ale ty ostatní kolem.

 

Pro lásku…

nepláču.

Autor Láďa, 12.10.2012
Přečteno 374x
Tipy 3
Poslední tipující: Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí