Někde ve městě...

Někde ve městě...

Anotace: Napsáno někdy do roku 2000 v souvislosti s knihou Miluj svůj život a New Age a tak... spíše asi text do písničky v té době... několikrát poupravovaný.

Sbírka: Květy a trny I.

Někde ve městě

Nad městem černým oranžová zář

nám málověrným oslňuje tvář.

Jen zvuky ingotů bubnují do ticha,

když město ještě spí, když ještě nedýchá.

Nad ránem temným slyšet je kvílení

od kol a kolejnic, vagónů dunění

a z kočičích hrátek výkřiky do ticha.

Ostrava ještě spí, Ostrava nedýchá.

Dívám se na Nebe, ono je červený,

s myšlenkou na Tebe sním si sen nádherný

O ženě jako květ, o růžích z papíru,

O světě jako led a záplatách na díru.

Protože vím, že

někde tady bydlíš TY.

A Já Tě vůbec neznám.




Z vysokých komínů plameny šlehají,

pod listy vavřínu kočky se mrouskají.

Uprostřed noční tmy to slunce zapadá,

a tichá deprese znovu mne ovládá.

Protože vím, že

někde tady bydlíš TY

A Já to tady neznám.
Autor Mathiesz, 07.11.2012
Přečteno 508x
Tipy 1
Poslední tipující: jozífek
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí