Naděje

Naděje

Anotace: ...

Když z jara listí upadá,
lidé stojí, diví se,
to mladá láska uvadá,
to jeden život bortí se.

Strom bez listí ten mrtvý je,
vyhaslý a hnusný,
bez listí život smutný je,
osamnělý a nůzný.

Někdy však strom uschlý, překvapí své okolí,
když lístky opět narostou,
ten strom udělá pak cokoli
by mohl být se svou nevěstou.

Jak tomu stromu, tak i mne,
narostlo listí,
polib mne.

Věřím, že jednou vykvetou květy,
pro nás se otevřou nejedny světy.

Bez tebe jsem strom bez listí,
báseň bez rýmu,
falešná tónina,
jako čaj bez rumu...
Autor Kovik, 10.11.2012
Přečteno 533x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

První 3 sloky se mi líbí, ale závěr mi trochu slábne,,ve slově nuzný je myslím krátké u.:-)

30.11.2012 10:04:46 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí