Relativní dávno

Relativní dávno

Anotace: ...

Sbírka: Květy a trny I.

Další den a další kousek
kdy se k lásce stavíš jako brousek
kdy mou duhu barvíš černou tuží
kdy vzal bych štětec a tu suchou růži
barvou rudou nakreslil bych
na Tvou jemnou, hebkou kůži.

Kdy Tvá slova podobná by byla břitu
a Já nestíhal se schovat do úkrytu
před Tvou krásou a slovy
co jsou ostrá jako meče
a tak zdá se mi že je
další den co se vleče
co se vleče a co neuteče.

Před Tvou krásou co mne k hříchům svádí
před Tvými slovy, které když chceš,
tak jako chmýři hladí
Ty Můj zloděj co mi v noci krade spánek,
tak chladně jak zimní vánek
namísto hezkých radovánek.

A Já potom noc Tvou hlídám
před sebou Tvou tvář,
kterou po tmě snídám,
než se ráno vzbudíš ze sna,
ještě chvíli někdy předtím
někdy v noci, o půl třetí
Já nad Tebou se tajně skláním
a do Tvých vlasů květy vkládám
květy které ze snů spřádám.

Další den a další kousek
kdy se k lásce stavíš jako brousek
kdy mou duhu barvíš černou tuží
kdy vzal bych štětec a tu suchou růži
barvou rudou nakreslil bych
na Tvou jemnou, hebkou kůži.

Další den co se vleče
co se vleče a co neuteče.
Před Tvou krásou co mne k hříchům svádí
před Tvými slovy, které když chceš,
tak jako chmýři hladí

Ty Můj zloděj co mi v noci krade spánek,
tak chladně jak zimní vánek
namísto hezkých radovánek.
Jsi Můj zloděj co mi bere spaní
každou noc a bez váhání

Stěny bílé a v dálce štěstí
a tak do nich biju pěstí,
stropy bílá štěstí v dálce
Já sám voják co se stává
obětí v té Tvé dívčí válce.

Další den a další kousek
slzy kanou na ubrousek...

Autor Mathiesz, 06.12.2012
Přečteno 535x
Tipy 2
Poslední tipující: Kett
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dlouhý, ale hezký...Někdo dlouhý ani nečte, ale já mám taky pár delších, tak jsem dočetl..a jsem rád. Líbí se mi to.

06.12.2012 16:12:22 | My2Mind

Původně to byla jen polovina, pak mne napadla druhá a tak jsem to spojil v jeden celek, ale jsem rád, že se to nakonec líbí :-)

06.12.2012 23:12:40 | Mathiesz

Týý jo...fakt pěkný :-)

06.12.2012 15:00:45 | Kett

Díky :-)

06.12.2012 15:05:06 | Mathiesz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí