Vánoční romance

Vánoční romance

Anotace: Trocha daktylu a předvánoční inspirace... :)

Vcházíš ráno do svítání, oči plné naděje
Noc se choulí do klubka
Kam, když vcházíš, kam se asi ten můj zlý sen poděje?
Znám jenom Tvou podobu.

Dívko, co jsi tak záhadná a tajemná jako Noc
Jen vstup z deště do duhy
Roztaj ledy svým pohledem, přispěchej mi na pomoc
Jsem jak zvíře raněné.

S Nezvalem jsem teď rozmlouval a on řekl, že jsi jak
Sen, co je tak skutečný
S Tebou bych proletěl nebem jako papírový drak
Zůstal s Tebou na sto let.

Z představ se musím probouzet, za oknem už padá sníh
Odcházím na nádraží
A pojedu snovým vlakem - v létě i o Vánocích
Kam? Snad opět za tebou.

Vidím náhle stopy v písku, teď v zimě je prázdná pláž
Nemůžeš být daleko
Jsi jak víla, jako růže, když v té pláži usínáš
Jsi můj sen o Vánocích ...
Autor Zasněný básník, 20.12.2012
Přečteno 416x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vánoční

Sliby se maj plnit
a plech se má vlnit

20.12.2012 21:32:58 | vkl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí