Zdání (klame)

Zdání (klame)

Anotace: Včerejší, dopsána dnes, do tematického cyklu posledních básní: láska ano či ne? Prostě o životě.

Možná myslíš, že jsem jako velká voda,
když do místnosti vtrhnu, směju se od ucha k uchu,
to ale neznamená, že nejsem smutná,
jen nechci, aby někdo znal tu mou maličkou chmuru.

Tentokrát jsem tě viděla ve svých snech z rána,
snad déjà vu z plakátu na dveřích kabinetu francouzštiny,
celý den tě viděla místo spolužáka,
proužkatá mikina mi připomínala smíšené pocity.

Chci se tě zeptat na tolik věcí a pak mlčet,
vědět více o tvých radostech a strastech,
skládat si obrázek, ale nikdy ti to neříct,
nacházet se ve tvých (někdy) krutých vtipech.

Uplynul další den a já nevím, co ještě psát.
Neznamená to, že jsem v pocitech tolik ztracená,
jen nevím, co znamenají, co bych měla dělat.
Chci zapomenout a být zase ta holka veselá.

Asi si lehnu do trávy, která mě pohltí,
budu sledovat příběhy psané slunečním paprskem,
poslouchat symfonie ptačí (a ne kohoutí),
spát a probudím se osvěžujícím větrným dechem.

Vydám se na pouť svým svědomím,
s batohem plným otázek bez odpovědí,
anebo snad já lásku znát smím?
To se nikdo nedozví do pár dní (ani let).
Autor Berry, 17.01.2013
Přečteno 463x
Tipy 3
Poslední tipující: Danger, Inna M.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No teda...
Mě příjemně překvapila,plná pocitů a života.
Tvá nejlepší,jen tak dále.

28.01.2013 12:56:33 | Danger

Děkuji. Plná pocitů a zmatků ze života, jo. Mám teď nějaké takové období tohoto stylu básní... Mimochodem stejně laděné jsou Korálky a Ledová královna, ale nevím, jestli se ti i ty budou tolik líbit, tahle je specifičtější.

29.01.2013 21:02:09 | Berry

Líbí.

18.01.2013 09:46:43 | Inna M.

Děkuji moc.

19.01.2013 19:39:42 | Berry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí